Krifa a-kasse og fagforening

Krifa har mere end 200.000 medlemmer, hvilket placerer dem som Danmarks 4. største fagforening og a-kasse. Derudover er priserne lave, og foreningen har mere end 100 års erfaring på området.

Krifa er fagforening og a-kasse for alle

Selvom Krifa oprindeligt var en kristelig fagbevægelse – deraf navnet – er Krifa i dag en helt almindelig fagforening og a-kasse priser, der optager medlemmer fra alle brancher og fag. De skiller sig ud ved at tilbyde forskellige pakker, afhængigt af de services, du ønsker at gøre brug af.

Hvad koster Krifa? Se priserne her:

  • A-kasse uden fagforening: 478 kr.
  • Light fagforening og a-kasse: 517 kr.
  • Basis fagforening og a-kasse: 617 kr.
  • Plus fagforening og a-kasse: 717 kr.

Krifa hører til blandt de eneste fagforeninger og a-kasser, der tilbyder forskellige medlemspakker. Det er dog ret smart, da du ikke betaler for services, du alligevel ikke ønsker at gøre brug af.

Krifa services og fordele

Her får du en oversigt over, hvad de forskellige pakker indeholder af services. Pakkerne udbygges, så de altid indeholder de mindre pakkers services også:

  1. A-kasse uden fagforening: dagpenge, hjælp til jobsøgning, mulighed for lønsikring.
  2. Light og a-kasse: inspiration og udvikling, kontrakttjek, viden, juridisk rådgivning.
  3. Basis og a-kasse: lønrådgivning, arrangementer og kurser, trivselssamtale, hjælp til forhandling og retssager, stressrådgivning.
  4. Plus og a-kasse: karrieresamtaler, arbejdslystsamtaler, udvidet advokathjælp, uddannelse- og kursustilbud, online it-kurser, identitetssikring, 10% rabat på lønsikring.

Krifa for selvstændige

Krifa er en fagforening og a-kasse for lønmodtagere og studerende. De har dog a-kassen Krifa Erhverv for dig, der er selvstændig. Der er udelukkende tale om en a-kasse, men det er formentlig også alt, du har brug for, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende. Til gengæld får du mulighed for rådgivning inden for dét at være virksomhedsejer. Kontingentet for medlemskab af a-kassen Krifa Erhverv er det samme som for medlemskab af Krifa a-kasse; 478 kr.

Krifa for studerende

Som studerende kan det være fristende at spare kontingent til fagforening og a-kasse, da pengene er små. Det er dog en rigtig dårlig og unødvendig idé. Du bør som minimum være medlem af en a-kasse, da det sikrer dig dagpenge efter dimittendsatsen, når du er færdig med din uddannelse.

Du kan hos Krifa være gratis medlem af både a-kasse og fagforening, så der er faktisk ingen grund til at lade være. Derudover får du en masse ekstra services helt gratis, blot fordi du er studerende. Her kan bl.a. nævnes adgang til podcasts, tilbud på studiebøger og ulykkesforsikring, rådgivning ifm. studiestress, online studierelateret materiale, mv.

Hvorfor skal jeg være medlem af en a-kasse?

En a-kasse sikrer dig ret til dagpenge, hvis du mister dit arbejde. Bliver du ledig uden at være medlem af en a-kasse, kan du kun få kontanthjælp, som er en meget lavere sats.

Højst sandsynligt har du ikke engang ret til dét, da reglerne på området er skærpet, og de fleste vil derfor være ramt af ”gensidig forsørgerpligt”, som betyder, at din ægtefælle eller samlever skal forsørge dig ved ledighed.

Det kan have store konsekvenser at miste sin indtægt, og det er derfor en rigtig god idé at sikre dit eksistensgrundlag ved at være medlem af en a-kasse.