Det Faglige Hus – Danmarks nok billigste fagforening

Står du og mangler en god og billig fagforening med a-kasse til alle, så er det værd at tage et nærmere kig på Det Faglige Hus.

Det Faglige Hus er nok Danmarks billigste Fagforening, og du kan blive medlem lige meget hvilket type job eller uddannelse du har. Det er nemlig deres politik, at der skal være plads til alle, samtidig med den billigst mulige pris for medlemmerne.

Det Faglige Hus er derfor totalt uafhængigt politisk, i modsætning til de røde fagforeninger, som tydeligt har deres politiske ståsted på venstrefløjen. Derfor bliver der ikke brugt penge på politiske kampagner mv., hvilket kommer medlemmerne til gode via de utrolig billige priser på både kontingent og a-kasse.

Samtidig har mange problemer med, at de ikke kan se sig selv politisk i en rød fagforening, hvis de ikke stemmer rødt politisk. Dette, samt den billige pris, er nok også de væsentligste grunde til den store fremgang Det Faglige Hus har oplevet de seneste år. Der er nu langt over 100.000 medlemmer af Det Faglige Hus.

Sådan er priserne hos Det Faglige Hus:

Priser for lønmodtagere – fuldtid:

  • Fagforening: 69 kr.
  • A-kasse: 476 kr.
  • Efterløn: 495 kr.

Priser for lønmodtagere – deltid:

  • Fagforening: 69 kr.
  • A-kasse: 355 kr.

Efterløn: 330 kr.

Priser under uddannelse:

  • Fagforening: 0 kr.
  • A-kasse: 0 kr.

Priser for selvstændige:

  • Forening: 45 kr.
  • A-kasse: 476 kr.

Som tallene tydeligt viser, så er Det Faglige Hus blandt de aller billigste fagforeninger, hvis ikke den billigste. Det kommer lidt an på, om der er nogen, som kører tilbud og kampagner. Det fås med sikkerhed ikke meget billigere i hvert fald.

Fordele ved en stor fagforening

Der kan være flere fordele ved at vælge en af de store fagforeninger, som Det Faglige Hus. Når en fagforening er blevet stor og har fået mange medlemmer, så har den en helt anden gennemslagskraft over for arbejdsgiverne.


Tænk hvis alle medlemmerne af Det Faglige Hus strejkede samtidigt, det vil naturligvis gøre mere ondt på arbejdsgiverne, end hvis der kun var få medlemmer. Man står nemlig sammen i en fagforening, så man må ikke tage hinandens job, hvis der er en faglig konflikt. Derfor betyder størrelsen på fagforening faktisk ret meget.

Desuden er det altid godt at have en stor og robust medspiller i ryggen, hvis det kommer til sager om arbejdsskader mv. Der er oftest råd til noget ekstra ekspertise og dygtige med arbejder, når fagforeningen bliver stor.

Stordriftsfordelene bevirker nemlig, at fagforeningen kan drives billigere og dermed bliver der flere penge til at hjælpe medlemmer. Dette kan både være ved billigere priser på fagforeningen og a-kassen, men også med den hjælp og de tilbud medlemmer kan få.

Det er derfor et sundhedstegn, når fagforeningen har nået en vis størrelse. Det Faglige Hus er i dag en af de store og toneangivende spillere inden for fagforeninger, hvilket som nævnt er en klar fordel.