En billig a-kasse kan sagtens også være en god a-kasse

I denne guide skal vi se på, hvordan du finder en billig a-kasse, som samtidig er der, når du har brug for det og giver dig den hjælp med at komme godt videre til et nyt job.

Det er nemlig sådan, at en lav pris på en a-kasse ikke altid betyder et dårligere serviceniveau eller mere utilfredshed blandt medlemmerne. Faktisk er det sådan, at mange billig a-kasser er dem med den højeste medlemstilfredshed.

Lad os se på et par parametre du kan vurdere end a-kasse på, inden du vælger at melde dig ind.

Medlemsudvikling

Antallet af medlemmer og udviklingen i dette antal fortæller noget om, hvordan det går hos en given a-kasse og om medlemmerne vælger at forlade eller blive hos a-kasse.

Hvis antallet af medlemmer falder hos en given a-kasse, kan det være et tegn på, at medlemmerne ikke er tilfredse. Det kan f.eks. være utilfredshed med pris, serviceniveau mm.

Når du vælger en a-kasse, så kig derefter efter udviklingen i medlemstal. På denne side, hvor du også kan finde billige a-kasser, kan du for hver a-kasse se en graf over medlems-udviklingen, og som du hurtigt vil kunne se, så er det faktisk ofte de billige a-kasser, der har oplevet en medlemstilvækst.

Antal klager hos CKA (Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring)

Når et medlem af en a-kasse er utilfreds med en afgørelse eller beslutning medlemmets a-kasse har taget, så kan medlemmet klager over denne beslutning til CKA.

Det kan f.eks. være i tilfælde hvor a-kasse har valgt at stoppet for udbetalingen af dagpenge, fordi de mener at medlemmet ikke længere er berettiget til det eller det kan være i tilfælde, hvor et medlem slet ikke kan få dagpenge endnu, fordi a-kassen ikke mener medlemmet har sparet det op han eller hun skulle.

Det kan være mange grunde til at et medlem klager, men grundlæggende set, kan man bruge antallet af klager en a-kasse har fået til at vurdere, hvor tilfredse medlemmerne med den behandling de får hos deres a-kasse.

Antallet af klager angivet typisk per 1000 medlemmer, så man kan sammenligne det a-kasserne imellem.

Trustpilot er også et god sted at kigge

Skal man have en a-kasse med høj medlemstilfredshed, er Trustpilot også et godt sted at kigge. Her kan medlemmerne anmelde deres a-kasse, både når de synes den gør det godt og når den gør det knap så godt.

Med Trustpilot skal dog huske på, at det ofte er når man er utilfreds, at man laver en anmeldelse, og derfor vil en trustpilot score ofte være præget af denne tendens.

Dog kan man stadig bruge en a-kasse trustpilot score, og du vil opleve at mange billige a-kasse faktisk har en rigtig pæn score på Trustpilot.

Flere undersøgelser og anmeldelsessider

Der findes flere andre steder, hvor man kan se hvor godt den a-kasse man har udset sig performer i forhold til alle.

For det første kan du bruge sammenligninsiderne, som sammenligner a-kasserne på konkrete priser og muligheder.

Derudover udgiver Loyalty Group også hvert år en undersøgelse baseret på flere tusinde a-kasse medlemmer. Denne undersøgelse kortlægger hvor loyale medlemmerne er og hvor tilfredse de er med deres a-kasse. Denne årlige undersøgelse kan du også bruge til at vurdere om den a-kasse du har fundet, som måske er rigtig billig, også leverer det medlemmerne ønsker.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at der er penge at spare ved at vælge en billig a-kasse, faktisk helt op til 1000 kroner årligt før skat.

Man skal dog ikke altid vælge den billigste løsning, fordi, ja, at den er billig. På a-kasse markedet har det dog vist sig, at nogle af de a-kasser som får de bedste anmeldelser og som har den største medlemstilvækst netop er de billigste, så skal du i dag ud og vælge en a-kasse, så lad være med at fravælge de billigste fra start, da de sagtens kan være lige så gode som de dyrest.

Skriv en kommentar